محمد حاتمی
09 آبان 1402

دسته بندی مطالب سایت

تاکتیک های تخریب فرآیند تصمیم گیری

0 دیدگاه
مقاله آموزشی
Rate this post

تخریب تصمیم گیری

در سال 1944، دولت آمریکا یک کتابچه راهنمای محرمانه به نام راهنما شماره 3 در زمینه خرابکاری ساده خدمات استراتژیک به عنوان راهنمای عملی خرابکاری منتشر کرد. این کتابچه راهنما که توسط پدر بنیانگذار سیا، ویلیام جی. دونوان، نوشته شده بود، به افسران مخفی روشی ساده و مؤثر برای خرابکاری در تولید صنعتی، تداخل در حمل و نقل و ارتباطات، و از همه جالب‌تر، کاهش بهره‌وری سازمان‌ها با تخریب فرآیند تصمیم گیری از درون ارائه می‌کرد.

پدر پرکارترین سازمان جاسوسی جهان چگونه کاهش بهره وری یک نهاد متخاصم را توصیه کرد؟ این ساده است – تصمیم گیری بد را تسهیل کنید.

مثالی واقعی درباره تخریب فرآیند تصمیم گیری

در اینجا گزیده ای از توصیه های کتابچه راهنمای خرابکار آمده است.

  • نگران درستی هر تصمیمی باشید. این سوال را مطرح کنید که آیا چنین اقدامی در صلاحیت گروه است یا ممکن است با سیاست برخی از سطوح بالاتر در تضاد باشد.
  • تا جایی که ممکن است مسائل نامربوط را مطرح کنید.
  • در صورت امکان، همه موارد را برای “مطالعه و بررسی بیشتر” به کمیته ها ارجاع دهید. سعی کنید کمیته ها را تا حد امکان بزرگ کنید. هرگز کمتر از پنج نباشد.
  • به موضوعاتی که در جلسه گذشته تصمیم گرفته شد، مراجعه کنید. سعی کنید دوباره پرسش درباره صلاحیت آن تصمیم را باز کنید.
  • در مورد عبارات دقیق ارتباطات، صورتجلسه ها، قطعنامه ها چانه زنی کنید.
  • اصرار داشته باشید که همه چیز را از «کانال‌ها» انجام دهید. هرگز اجازه ندهید که میانبرهایی برای تسریع تصمیم گیری اتخاذ شود.
  • به آرامی کار کنید.
  • تا جایی که می توانید برای کار خود وقفه ایجاد کنید.
  • کار خود را ضعیف انجام دهید. آن را به گردن ابزار، ماشین آلات یا تجهیزات بد بیندازید. شکایت کنید که این کارها مانع از انجام درست کارتان می شود.
  • طرفدار «احتیاط» “منطقی” باشید و از همکلاسی های خود بخواهید که “منطقی” باشند. آنها باید از عجله بپرهیزند که ممکن است بعداً باعث خجالت یا مشکلات شود.
  • هرگز مهارت و تجربه خود را به یک کارگر جدید یا کم مهارت منتقل نکنید.

یک چشم تحقیقی می تواند الگو را ببیند. همه این تاکتیک ها برای تخریب فرآیند تصمیم گیری است. جای تعجب نیست که بنیانگذار سیا بر تصمیم گیری به عنوان نقطه ضعف خرابکاری سازمانی تمرکز کرده است.

نظرسنجی Bain از 800 سازمان بزرگ نشان داد که کیفیت تصمیم گیری در یک سازمان 95 درصد با رشد درآمد، بازده سرمایه و بازده سهامداران ارتباط دارد. به زبان ساده، اگر کیفیت تصمیم گیری را تضعیف کنید، عملکرد مالی یک سازمان را تضعیف می کنید.

به یک سوپر جاسوس برای تخریب تصمیم گیری نیاز ندارد

لازم نیست یک خرابکار در سطح جیمز باند فرآیند تصمیم گیری یک سازمان را به خطر بیندازد. احتمالاً برخی از آن رفتارهای خرابکارانه را که در سازمان شما اتفاق می افتد، می شناسید. آنها نتایج یک کمپین جاسوسی شرکتی از سوی یک رقیب شوم نیستند. آنها زخم های خوش نیت و خودآزاری یک سازمان بزرگ و پیچیده هستند.

در سال 1776، کتاب کلاسیک آدام اسمیت، ثروت ملل، مفهوم «تقسیم کار» و آنچه را که امروزه به عنوان بخش‌ها و عملکردهایی با قابلیت‌های تخصصی مانند فروش، بازاریابی و عملیات توصیف می‌کنیم، بیان کرد. در حدود 250 سالی که اسمیت کتابش را منتشر کرد، مدیران اجرایی و مشاوران با نوآوری در نحوه جریان کار از عملکردی به عملکرد دیگر، که به عنوان فرآیندهای تجاری نیز شناخته می‌شود، ثروت زیادی به دست آوردند.

این نوآوری‌های فرآیندی برای ظهور شرکت‌های بزرگ که امروزه آنها را می‌شناسیم، اساسی بودند. فرآیندهای تجاری مؤثرتر به طور قابل توجهی کارایی سازمانی، بهره وری و مقیاس پذیری را با ساده کردن گردش کار، کاهش خطاها و استانداردسازی رویه ها بهبود بخشیده است. آنها همچنین تخصص را تسهیل کرده اند که منجر به افزایش تخصص و خروجی های با کیفیت بالاتر می شود.

تاثیر پیچیده تر شده فرآیندهای کسب و کار در تصمیم گیری

با این حال، با پیچیده تر شدن فرآیندهای کسب و کار، تصمیم گیری سازمانی بسیار پیچیده تر شد. این پیچیدگی به طور ناخواسته منجر به مشکلاتی می شود که پیشرفت را خفه می کند و مانع از تصمیم گیری با تخریب فرآیند تصمیم گیری می شود:

  • از دست دادن چابکی: سازمان های پیچیده برای واکنش سریع به فرصت ها یا تهدیدها تلاش می کنند.
  • اضافه بار اطلاعات: سیل گسترده اطلاعات شناسایی داده های حیاتی را برای تصمیم گیرندگان پیچیده می کند.
  • تفکر گروهی: نظرات مخالف سرکوب شده منجر به تصمیم گیری های ضعیف و فقدان تفکر متنوع می شود.
  • فقدان مسئولیت پذیری: فرآیندهای پیچیده مسئولیت را مبهم می کند و مانع پیشرفت و یادگیری می شود.
  • مقاومت در برابر تغییر: فرآیندهای پیچیده باعث ایجاد انعطاف ناپذیری می شوند و مانع از تغییرات لازم برای رقابتی ماندن می شوند.

فرآیندهای پیچیده کسب و کار منبع ناامیدی عظیم روزانه برای کارکنان و فرصت های از دست رفته برای شرکت ها هستند. مراحل متعدد، لایه‌های تاییدیه و الزامات تحلیل پیچیده منجر به تاخیر، سردرگمی و هدر رفتن تلاش می‌شود. کارمندان گرفتار نکاتی می‌شوند که حواسشان را از مسئولیت‌های اصلی و مشارکت معنادارشان در اهداف استراتژیک منحرف می‌کند. فرآیندهای پیچیده نوآوری را خفه می کنند. آنها کیفیت تصمیم را کاهش می دهند و بر مشارکت کارکنان و عملکرد سازمانی تأثیر می گذارند.

وقت آن است که برنامه های ضد جاسوسی شرکت ها بر این خود خرابکاری غلبه کنند. مرحله بعدی نوآوری سازمانی باید فرآیندهای تصمیم گیری را متناسب با نیازهای قرن بیست و یکم تطبیق دهد و مزایای مساوی را برای کارکنان و سازمان ها فراهم کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کتاب عادت های میلیون دلاری

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات فرم زیر را وارد نمایید.