محمد حاتمی
13 دی 1402

7 استراتژی برای تصمیم گیری اسمارت

0 دیدگاه
مقاله آموزشی
Rate this post

تصمیم گیری اسمارت

چطوری تصمیم گیری اسمارت کنیم

خودکنترلی فضیلتی است که ما برای آن تلاش می کنیم اما می توانیم احساس کنیم که از دسترس خارج نیستیم. آنجلا داکوورث، دکترای روانشناس دانشگاه پنسیلوانیا معتقد است: «مطمئناً امروزه وسوسه‌ها بیش از هر زمان دیگری در تاریخ وجود دارد. خوردن غذایی که برای شما مضر است، آسان‌تر و ارزان‌تر است. یافتن کاری که شما را از نظر بدنی فعال نگه می‌دارد، سخت‌تر است. و تقریباً بدون دردسر است که کل روز خود را در رسانه‌های اجتماعی و تماشای ویدیوهایی که شما را خوشحال نمی‌کنند، بگذرانید. پس چرا برای ما به همان اندازه که ورزش کردن سخت است، خودکنترلی برای ما سخت است؟ چرا تبدیل «باید»هایمان به «انجام شد» اینقدر سخت است؟ و چگونه می توانیم خود را در مسیر رسیدن به اهدافمان برگردانیم و تصمیم گیری اسمارت داشته باشیم؟

مطالعه جدید او که در مجله Psychological Science in the Public Interest منتشر شده است، راهنمایی های ارزشمندی را ارائه می دهد. او و همکارانش مجموعه‌ای از تحقیقات موجود را بررسی می‌کنند که نشان می‌دهد قدرت اراده، همانطور که می‌شناسیم، روشی نادرست و حتی معکوس برای تفکر در مورد خودکنترلی است. او و همکارانش در مورد اینکه چرا ما از بهترین نیات خود دور می‌شویم و استراتژی‌های ملموس و با پشتوانه تحقیقاتی را برای تصمیم‌گیری هوشمندانه‌تر ارائه می‌دهند که به نتایج معنی‌داری منجر می‌شود، سوابق مستقیمی را ثبت کردند.

راهکاری برای کنترل خود با تصمیمات اسمارت

درک این موضوع با این شروع می‌شود که هیچ راه‌حلی برای تصمیم‌گیری هوشمندانه‌تر و خودکنترلی قوی‌تر وجود ندارد. استراتژی ها و رویکردهای مختلفی برای انتخاب وجود دارد. یک دقیقه وقت بگذارید و خود را در لحظه وسوسه تجسم کنید:

  • چه چیز دیگری در جریان است؟
  • در این مسیر چه اتفاقی افتاد که شما را در این موقعیت قرار داد؟
  •   به چه چیزی فکر می کردید که منجر به این مقطع شد؟
  • آیا جنبه هایی از محیط شما وجود دارد که به نفع شما یا علیه شما عمل می کند؟
  • آیا این چیزها را می توانید خودتان تغییر دهید یا در مورد آنها به کمک دیگران نیاز دارید؟

این به شما کمک می‌کند تا پویایی‌ها و عواملی را که منجر به خطاهای شما در تصمیم‌گیری می‌شود، درک کنید. شما را به سمت استراتژی‌هایی راهنمایی کند که به شما در تصمیم‌گیری هوشمندانه کمک می‌کنند. این شما را برای موفقیت آماده می‌کنند.

در اینجا چند رویکرد علمی ارائه شده است که می توانیم در زندگی خود اعمال کنیم. برخی از آنها شناختی هستند و شامل تغییراتی در طرز فکر هستند. تعدادی دیگر محیطی هستند: تغییرات ساده در خانه یا محل کار شما که می تواند به شما کمک کند تا در مسیر درست قرار بگیرید. برخی از آنها تغییراتی هستند که می توانید برای خود ایجاد کنید، و برخی شامل آوردن دیگران برای کمک به مسئولیت پذیری شما هستند. کدام را امتحان خواهید کرد؟

  1. اهداف بزرگ و بلند را به ریزگام های کوچکتر و دست یافتنی تر تقسیم کنید

ما به این موارد Microsteps می گوییم، اهداف کوچک بسیار کوچک برای شکست، که تحقیقات نشان می دهد نسبت به ایده آل های مبهم و غیر واقعی که برای خود تعیین می کنیم، قابل هضم تر و دست یافتنی تر هستند. بنابراین به جای «بیشتر بخوابید»، یک جزء خاص و کاربردی را برای پایبندی به آن انتخاب کنید.«فقط چند دقیقه زودتر از حد معمول به رختخواب بروید».

  1. دستگاه تعهد خود را ایجاد کنید.

دستگاه تعهد راهی آسان برای وادار کردن خود به شناسایی هدف و پایبندی به آن است. معیاری را که می‌خواهید رعایت کنید نام ببرید. نوعی جریمه یا بازدارنده اضافه کنید که در صورت از دست دادن علامت، اعمال می‌شود. همانطور که دان آریلی، دکترای روانشناسی در یک مطالعه دریافت، می تواند به سادگی مهلت دادن به خود باشد که با جریمه تاخیر همراه است. مجازات در اینجا ذهنی است، بنابراین چیزی را انتخاب کنید که شخصاً آن را دوست ندارید و تمام تلاش خود را برای اجتناب از آن خواهید کرد.

تصمیم گیری اسمارت

  1. ایجاد تغییرات کوچک محیطی برای تاثیر بزرگ

گاهی اوقات تنها چیزی که نیاز است این است که دامنه فوری خود را مجدداً تنظیم کنید تا شما را در مسیر درست نگه دارد. مانند جابجایی وسوسه ها از دید و ذهن یا قرار دادن موانع مثبت بر سر راه خود. اگر دیدن یک ظرف آب نبات روی پیشخوان آنقدر خوشمزه است که نمی‌توان در برابر آن مقاومت کرد، سعی کنید یک کاسه میوه در جلوی آن قرار دهید یا آن را داخل کابینت قرار دهید.

  1. یک طرح اضطراری ایجاد کنید

این مرحله که محققان آن را قصد پیاده سازی می نامند، شامل کمی برنامه ریزی است که می تواند راه طولانی را طی کند. مطالعه‌ای در سال 2010 از دانشگاه نیویورک نشان داد که فرآیند ساده بیان سناریوهای «اگر، آن‌گاه» نوعی برنامه بازی را فراهم می‌کند. یک ارتباط پایدار در ذهن شما که احتمال فراموشی یا به تعویق انداختن کار را کاهش می‌دهد. این موضوع استقامت شما را برای رسیدن به نتیجه دلخواهتان بهبود می‌بخشد.

  1. از قبل تصمیم بگیرید و به آن پایبند باشید

ما از تحقیقات می دانیم که اعلام یک تصمیم از قبل راهی عالی برای کمک به شما در پایبندی به قول خود در زمان انجام کار است. یک مطالعه میدانی اخیر نشان داد که کارمندانی که سفارش ناهار خود را در صبح می‌دادند، نسبت به همکارانشان که در کافه تریا سفارش می‌دادند و از قبل برنامه‌ریزی نمی‌کردند، پنج درصد کالری کمتری برای وعده غذایی انتخاب کردند.

  1. مراقب زیاده خواهی های خود باشید

  این استراتژی می‌تواند به‌ویژه برای زیاده‌روی‌های بی‌ذهن، یا هوس‌هایی که واقعاً متوجه آن‌ها نمی‌شوید تا زمانی که قبلاً آنها را ارضا نکرده باشید، قدرتمند باشد.

برای مثال، تمرین‌های تمرکز حواس، مانند مدیتیشن، یا فقط توجه فعالانه به دفعات بررسی فیس‌بوک، می‌تواند بررسی واقعیت مورد نیاز شما و انگیزه‌ای برای مهار خودکنترلی شما فراهم کند.

  1. یک دوست پاسخگو بگیرید

چرا وقتی می توانید یک همراه را در سفر خود دعوت کنید، به تنهایی به آن بروید؟ از شخصی که به او اعتماد دارید بخواهید که با اشاره‌ها و یادآوری‌های ملایم شما را در قبال مقاصدتان مسئول بداند. هر زمان که انتخاب هوشمندانه‌ای را به جای انتخاب راحت انجام دادید به شما تبریک می‌گوید. از او بخواهید که به طور دوره‌ای بررسی کند تا ببیند چگونه کار کرده‌اید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کتاب عادت های میلیون دلاری

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات فرم زیر را وارد نمایید.
preloader